Ons bestuur


Mellany Ramaekers (Johnson & Johnson)

Voorzitter

Ik ben Mellany, geboren in 1986 te Weert. Na de afronding van de VWO opleiding aan het Bisschoppelijk College Weert in 2005, ben ik begonnen aan de studie Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze studie heb ik stage gelopen bij IBM Almaden in San Jose, onder de begeleiding van dr. J.L. Hedrick. De master fase van deze studie heb ik afgerond in 2010 met een afstudeerproject in de capaciteitsgroep Molecular Sci ence and Technology. Hier deed ik onderzoek naar supramoleculaire hydrogelen gemodificeerd met ureidopyrimidinone onder de begeleiding van dr.ir. P.Y.W. Dankers en prof.dr. E.W. Meijer.

Daarna ben ik mijn promotieonderzoek gestart bij Biomedische Technologie en het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen, in dezelfde capaciteitsgroep, onder de begeleiding van prof.dr. E.W. Meijer en dr.dr. P.Y.W. Dankers. In dit werk werden supramoleculaire biomaterialen onderzocht gebaseerd op UPy-polymeren en gastheer-gast Q8-FGG systemen. Na mijn promotie ben ik moeder geworden en bij Johnson & Johnson begonnen als lean consultant. Bij J&J heb ik mijn Lean Six Sigma Greenbelt cursus gedaan en heb ik een Green belt project op het analytisch lab afgerond. Na een jaar bij J&J heb ik mijn tweede kindje gekregen en in januari 2018 ben ik gestart als QA Compliance officer sourcing bij Aspen Oss.


 

Stéphanie Bex (ASML)

Penningmeester

Leuk dat je deze pagina leest om wat meer te weten over het VSI/e bestuur. Ik ben Stéphanie Bex, en sinds februari 2017 Penningmeester bij de VSI/e. Ik ben de jongste van het stel, geboren in 1989 te Roermond. Ik heb op ht SG St Ursula te Horn mijn middelbare school gevolgd, waar ik met een profiel in Natuur en Gezondheid, met scheikunde 2 en economie ben geslaagd in 2007. In 2006 heb ik kennis gemaakt met de studie scheikundige technologie via de vwo-werkweek die de faculteit elk jaar organiseert, iets wat mij erg enthousiast heeft gemaakt. Ik ben dan ook meteen in 2007 begonnnen aan mijn Bachelor. In 2011 startte ik met mijn master Polymers and Composites en ben ik in 2013 in de vakgroep van Dick Broer (SFD) onder Kees Bastiaansen afgestudeerd op LC coatings die reageren op temperatuurs veranderingen met als toepassing op kledij. Ik heb daarna stage gelopen voor 5 maanden bij Merck Chemicals in het Engelse Southampton. Tijdens deze periode diverse keren op en neer gevlogen naar Nederland, om te solliciteren voor een plek bij het traineeship Eerst de Klas. Ik kreeg in juni te horen dat ik aan de slag kon gaan als docent scheikunde en ANW op het Stedelijk Gymnasium te Breda. Tijdens deze 2 jaar een lerarenopleiding (scheikunde, 1e graads) behaald en vele leiderschapstrainingen mogen volgen. Ook heb ik een project gedaan bij Aon, om ervoor te zorgen dat ze na een fusie hun klantenbestand konden behouden. Ik wilde echter na 2 jaar iets anders, en ben aangenomen bij ASML waar ik werk bij de Customer Support Global training Center. Hier komt mijn technische en didactische achtergrond erg van pas. Verder woon ik samen met mijn vriend Milan in Eindhoven, speel ik handbal en doe ik erg graag salsa dansen.  


Hans van de Donk (Fontys Eindhoven)

Secretaris

Geboren en getogen in Heeze (N-Brab). In 1986 afgestudeerd als scheikundig technoloog bij Prof. Thoenes, vakgroep Fysische Technologie. In militaire dienst begonnen met avondstudie Economie op de Universiteit van Amsterdam en afgestudeerd als Econoom in 1991. Na militaire dienst begonnen als process engineer bij een grote EPC-contractor.

Ik heb vervolgens in verschillende technische en vooral managerial rollen in de technische dienstverlening en industrie gewerkt. Vooral de combinatie techniek, commercie en mensen trekt me.

Ik ben getrouwd en vader van 2 zonen en 1 dochter, die ondertussen ook allemaal studeren. Ik ben erg geïnteresseerd in nieuwe (technische) ontwikkelingen, zeker ook die op de TU en ik sport graag.
Robert Kint (Gemeente Tilburg)

Bestuurslid

In 1987 studeerde ik af als scheikundige technoloog aan de TU/e. Na een militaire diensplicht als voorzitter van de dienstplichtingenbond AVNM heb ik vijf jaar als proces engineer gewerkt bij Akzo Engineering. In Europoort staat nog steeds een DME-fabriek als "stille" getuige van die periode. Omdat ik maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vind, stapte ik vijf jaar later over naar de overheid: De DCMR Milieudienst Rijnmond. Eerst als beleidsmedewerker Handhaving, later projectleider "international office" (heel veel Oost-europa). Op mijn 34e stapte ik over naar adviesbureau Tebodin (Eindhoven) als hoofd consultancy Milieu en Veiligheid. In 2000 ging ik weer terug naar de overheid: de gemeente Tilburg. Daar werkt ik nog steeds, inmiddels in mijn vierde functie. De laatste jaren doceer ik als bijbaan/hobby het vak "lokaal milieubeleid" aan de Bestuursacademie en de Academie voor Openbaar Bestuur. Centrale vraag: Hoe beïnvloed je het spanningsveld Maatschappij/Leefbaarheid/Techniek. Ik woon in Eindhoven met Marianne en mijn tienerzonen Stefan  en Ruben. Ik ben inmiddels al 18 jaar bestuurslid van de VSI/e.
Henk Wennink

Bestuurslid

Geboren en getogen in Enschede.
Studie Chemische Technologie aan de TU/e vanaf 1963. Begin 1969 afgestudeerd bij Prof. drs. H.S.van der Baan (CT)
Militaire dienst met officiersopleiding bij het Wapen der Genie in 1969 en 1970.Vanaf eind 1970 hele werkzame leven in diverse funkties doorgebracht bij Belgische multinational, waarvan anderhalf jaar in Frankrijk. In 1996 en 1997 Masteropleiding Safety, Health and Environment aan de TU Delft. Vanaf medio 2008 pensionado.
Getrouwd, 3 kinderen, 5 kleinkinderen (ytd) en woonachtig in Roermond.
Sinds de oprichting in 1994 penningmeester van de VSI/e, sinds 2017 gewoon bestuurslid.Job Vissers

BestuurslidIngeborg Schreur-Piet (TU/e ST)

Bestuurslid

Ik ben Ingeborg Schreur-Piet, geboren in Veldhoven en momenteel woonachtig in het pittoreske Swartbroek, gemeente Weert in Limburg.
Ik ben aan mijn studie Chemische Technologie aan de tegenwoordige TU/e begonnen in 1982. Na 5 jaar ben ik afgestudeerd bij Prof. German in 1987. Daarna heb ik de tweejarige researchopleiding gedaan bij Prof.Lemstra (ST) en Prof. Meijer (WTB).
Ik ben vervolgens bij de TU/e blijven hangen, eerst bij polymeerchemie, daarna bij het onderwijsinstituut, ik ben in 2008 begonnen met promoveren bij polymeerchemie op het onderwerp: Macromonomers in Emulsion Polymerization. Momenteel ben ik werkzaam bij de onderzoeksgroep Materiaalkunde en grensvlakchemie, waar ik mij voornamelijk bezig houdt met elektronenmicroscopie.
Ondertussen ben ik getrouwd, heb twee kinderen gekregen, die allebei al zijn afgestudeerd en nu hun eigen bijdrage leveren in de maatschappij.
Ik ben bestuurslid van de VSI/e sinds 2008.


Alwin van Kaathoven

Voorzitter TSV Jan Pieter Minckelers

Ik ben Alwin van Kaathoven, geboren en getogen in Nieuwstadt, Limburg. Momenteel ben ik 21 jaar oud en heb ik bachelor diploma Scheikundige Technologie gehaald. Dit jaar ben ik voorzitter van het bestuur van de studievereniging Japie. Bij Japie zal ik mij een jaar lang bezig houden met het behartigen van de belangen van de studenten en met het organiseren van allerlei activiteiten. Via Japie ben ik ook bij de VSI/e terecht gekomen, waar ik ook graag mijn stempel op wil drukken. Het is voor de toekomstige ingenieur steeds belangrijker om een goed netwerk op te bouwen en de VSI/e is daar een uitstekend middel voor.
Zelf ben ik een sportman en hou van iedere soort wedstrijd zolang het niveau hoog is. Vroeger heb ik veel voetbal gespeeld en dit doe ik af en toe nog met veel plezier. Verder vind ik een leuke avond met vrienden altijd een goede tijdsbesteding.

 

Agenda