Ons bestuur

A new website is launched:

www.vsi-eindhoven.nl

 

 This website, vsi.chem.tue.nl, will no longer be up-to-date or used for subscription for activities.

Bestuur 2018

Bestuursfoto 31 augustus 2018Mellany Ramaekers (Aspen Oss BV)

Voorzitter

Ik ben Mellany, geboren in 1986 te Weert. Na de afronding van de VWO opleiding aan het Bisschoppelijk College Weert in 2005, ben ik begonnen aan de studie Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze studie heb ik stage gelopen bij IBM Almaden in San Jose, onder de begeleiding van dr. J.L. Hedrick. De master fase van deze studie heb ik afgerond in 2010 met een afstudeerproject in de capaciteitsgroep Molecular Sci ence and Technology. Hier deed ik onderzoek naar supramoleculaire hydrogelen gemodificeerd met ureidopyrimidinone onder de begeleiding van dr.ir. P.Y.W. Dankers en prof.dr. E.W. Meijer.

Daarna ben ik mijn promotieonderzoek gestart bij Biomedische Technologie en het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen, in dezelfde capaciteitsgroep, onder de begeleiding van prof.dr. E.W. Meijer en dr.dr. P.Y.W. Dankers. In dit werk werden supramoleculaire biomaterialen onderzocht gebaseerd op UPy-polymeren en gastheer-gast Q8-FGG systemen. Na mijn promotie ben ik moeder geworden en bij Johnson & Johnson begonnen als lean consultant. Bij J&J heb ik mijn Lean Six Sigma Greenbelt cursus gedaan en heb ik een Green belt project op het analytisch lab afgerond. Na een jaar bij J&J heb ik mijn tweede kindje gekregen en in januari 2018 ben ik gestart als QA Compliance officer sourcing bij Aspen Oss.


 

Stéphanie Vergeer-Bex (ASML)

Penningmeester

Leuk dat je deze pagina leest om wat meer te weten over het VSI/e bestuur. Ik ben Stéphanie Vergeer, en sinds februari 2017 Penningmeester bij de VSI/e. Ik ben de jongste van het stel, geboren in 1989 te Roermond. Ik heb op ht SG St Ursula te Horn mijn middelbare school gevolgd, waar ik met een profiel in Natuur en Gezondheid, met scheikunde 2 en economie ben geslaagd in 2007. In 2006 heb ik kennis gemaakt met de studie scheikundige technologie via de vwo-werkweek die de faculteit elk jaar organiseert, iets wat mij erg enthousiast heeft gemaakt. Ik ben dan ook meteen in 2007 begonnnen aan mijn Bachelor. In 2011 startte ik met mijn master Polymers and Composites en ben ik in 2013 in de vakgroep van Dick Broer (SFD) onder Kees Bastiaansen afgestudeerd op LC coatings die reageren op temperatuurs veranderingen met als toepassing op kledij. Ik heb daarna stage gelopen voor 5 maanden bij Merck Chemicals in het Engelse Southampton. Tijdens deze periode diverse keren op en neer gevlogen naar Nederland, om te solliciteren voor een plek bij het traineeship Eerst de Klas. Ik kreeg in juni te horen dat ik aan de slag kon gaan als docent scheikunde en ANW op het Stedelijk Gymnasium te Breda. Tijdens deze 2 jaar een lerarenopleiding (scheikunde, 1e graads) behaald en vele leiderschapstrainingen mogen volgen. Ook heb ik een project gedaan bij Aon, om ervoor te zorgen dat ze na een fusie hun klantenbestand konden behouden. Ik wilde echter na 2 jaar iets anders, en ben aangenomen bij ASML waar ik werk bij de Customer Support Global training Center. Hier komt mijn technische en didactische achtergrond erg van pas. Verder woon ik samen met mijn man Milan in Eindhoven en dochtertje Maddie, speel ik handbal en doe ik erg graag salsa dansen. Hans van de Donk (Fontys Eindhoven)

Secretaris

Geboren en getogen in Heeze (N-Brab). In 1986 afgestudeerd als scheikundig technoloog bij Prof. Thoenes, vakgroep Fysische Technologie. In militaire dienst begonnen met avondstudie Economie op de Universiteit van Amsterdam en afgestudeerd als Econoom in 1991. Na militaire dienst begonnen als process engineer bij een grote EPC-contractor.

Ik heb vervolgens in verschillende technische en vooral managerial rollen in de technische dienstverlening en industrie gewerkt. Vooral de combinatie techniek, commercie en mensen trekt me.

Ik ben getrouwd en vader van 2 zonen en 1 dochter, die ondertussen ook allemaal studeren. Ik ben erg geïnteresseerd in nieuwe (technische) ontwikkelingen, zeker ook die op de TU en ik sport graag.Robert Kint (Gemeente Tilburg)

Bestuurslid

In 1987 studeerde ik af als scheikundige technoloog aan de TU/e. Na een militaire diensplicht als voorzitter van de dienstplichtingenbond AVNM heb ik vijf jaar als proces engineer gewerkt bij Akzo Engineering. In Europoort staat nog steeds een DME-fabriek als "stille" getuige van die periode. Omdat ik maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vind, stapte ik vijf jaar later over naar de overheid: De DCMR Milieudienst Rijnmond. Eerst als beleidsmedewerker Handhaving, later projectleider "international office" (heel veel Oost-europa). Op mijn 34e stapte ik over naar adviesbureau Tebodin (Eindhoven) als hoofd consultancy Milieu en Veiligheid. In 2000 ging ik naar de gemeente Tilburg en probeer ik daar de circulaire economie aan te zwengelen.  Ik woon in Eindhoven met Marianne en mijn tienerzoon Ruben. Mijn andere zoon Stefan studeert biotechnologie, maar dan wel in Wageningen. Ik ben inmiddels al 20 jaar bestuurslid van de VSI/e.Job Vissers

Bestuurslid

Mijn naam is Job Vissers (1984) geboren en getogen in Erp, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de gemeente Meijerijstad. Tijdens een ‘Dikke Banden-Race’ ontdekte ik daar op 8-jarige leeftijd mijn passie voor de fiets. Die vervult sindsdien een belangrijke rol in mijn leven. Daarover later meer.

In 2003 ben ik, na afronding van mijn VWO-opleiding op het Zwijsen College in Veghel, gestart met de opleiding Scheikundige Technologie aan de TU Eindhoven. Bij de Capaciteitsgroep Chemische Reactorkunde (SCR) heb ik een afstudeerproject uitgevoerd onder begeleiding van prof. dr. ir. J. C. Schouten en dr. ir. J. van der Schaaf. Daar deed ik onderzoek naar “solid foam” als een nieuw type dragermateriaal voor chemische reactoren. In 2010 rondde ik de opleiding cum laude af.

Parallel aan de opleiding bouwde ik mijn fietscarrière uit en werd ik in 2008 Nederlands Kampioen bij de Elite zonder contract. Later dat jaar werd ik tijdens het ESSF-gala verkozen tot studentensportman van het jaar. In 2010 werd ik professioneel wielrenner bij Skil-Shimano en won ik de ronde van Overijssel. Helaas kwam er vanwege gezondheidsproblemen voortijdig een einde aan mijn fietscarrière.

In 2011 ben ik mijn ingenieurscarrière gestart bij Flowid, een spin-off van de TU Eindhoven. Het was erg leerzaam om in de dynamiek van een spin-off te werken. Het heeft mijn horizon in het (proces)technologische vakgebied verbreed. Daarna, vanaf 2015, ben ik me steeds meer gaan interesseren voor de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. En ondertussen komt mijn passie voor de fiets weer volop tot uiting in de organisatie van wielerevenementen. 

Als bestuurslid van de VSI/e richt ik mijzelf op de organisatie van de jaarlijkse thema-avond en de fietstocht van Japie tussen Maastricht en Eindhoven. Beide activiteiten passen perfect bij mijn ambitie om de ingenieurs- en wielerwereld met elkaar te verbinden!


Ingeborg Schreur-Piet (TU/e ST)

Bestuurslid

Ik ben Ingeborg Schreur-Piet, geboren in Veldhoven en momenteel woonachtig in het pittoreske Swartbroek, gemeente Weert in Limburg.
Ik ben aan mijn studie Chemische Technologie aan de tegenwoordige TU/e begonnen in 1982. Na 5 jaar ben ik afgestudeerd bij Prof. German in 1987. Daarna heb ik de tweejarige researchopleiding gedaan bij Prof.Lemstra (ST) en Prof. Meijer (WTB).
Ik ben vervolgens bij de TU/e blijven hangen, eerst bij polymeerchemie, daarna bij het onderwijsinstituut, ik ben in 2008 begonnen met promoveren bij polymeerchemie op het onderwerp: Macromonomers in Emulsion Polymerization. Momenteel ben ik werkzaam bij de onderzoeksgroep Materiaalkunde en grensvlakchemie, waar ik mij voornamelijk bezig houdt met elektronenmicroscopie.
Ondertussen ben ik getrouwd, heb twee kinderen gekregen, die allebei al zijn afgestudeerd en nu hun eigen bijdrage leveren in de maatschappij.
Ik ben bestuurslid van de VSI/e sinds 2008.


Rosa

Rosa Geveling

Voorzitter TSV Jan Pieter Minckelers

Mijn naam is Rosa Geveling en aankomend collegejaar hoor ik ook bij het bestuur van de VSI/e! Zoals ieder jaar neemt de voorzitter van Japie zitting in het bestuur en volgend jaar zal ik dit zijn namens het 61ste bestuur.

Ik ben geboren in Huissen en ik ben in 2015 begonnen met de opleiding Scheikundige Technologie. Aan het begin van mijn eerste jaar ben ik op kamers gaan wonen in Eindhoven, in een gezellig huis met vier andere studenten.

Afgelopen augustus heb ik mijn Bachelor afgerond en nu ben ik een jaar lang fulltime bezig met Japie. Samen met zes anderen organiseren we allerlei activiteiten, ongeveer honderd per jaar. Deze activiteiten zijn heel divers, studenten kunnen zich oriënteren op hun toekomst bij lunchlezingen en workshops, maar er zijn ook feesten, spelletjesavonden en sportieve activiteiten. Verder houdt Japie zich veel bezig met het onderwijs binnen de faculteit.

Na dit jaar wil ik graag in Eindhoven beginnen aan mijn master Scheikundige Technologie, maar ik weet nog niet wat ik daarna graag voor richting op zou willen gaan. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, ik speel handbal sinds ik klein ben en doe dit nog steeds met veel plezier. Verder vind ik het leuk om te gaan hardlopen met vriendinnen en bereid ik me voor op de jaarlijkse fietstocht van Japie door te oefenen met wielrennen!


 

Agenda